För er som såg den fantastiska filmen Billy Elliot kan glädjas åt att den även blivit en ännu mer fantastisk och kritikerrosad musikal. Du som är dansare kommer förmodligen bli mycket glad att höra vem som är koreograf för musikalen – det är ingen mindre än Peter Darling.

De som tidigare har sett filmen och tyckte om den blir säkert också glada av att Peter Darling vad huvudkoreograf för dansscenerna i filmen. Han har fått många utmärkelser för sina tidigare arbeten och så även för filmen Billy Elliot, och som det ser ut väntar säkert ett nytt pris runt hörnet även för denna musikal.

Se musikalen på Londons West End

För er som vill göra ett litet äventyr av musikalkvällen kan ta flyget över till London för en weekend. Det är inte dyrt att flyga över till England för att se denna härlig musikal i West End och de billigaste biljetterna finner du hos Go Music Travel. Den är helt klart värd varenda enda öre kan och om du tyckte filmen var bra så kommer du garanterat att älska detta.

Billy Elliot och dess handling

Denna musikal handlar i stora drag om en pojke vid namn Billy Elliot som upptäcker att dans är något han älskar att göra och det blir snabbt hans stora passion i livet. Han är utomordentligt duktig på detta, en riktig naturbegåvning, men står inför ett dilemma då hans far vill att Billy ska bli en boxare. Att hans son dansar är inte något han vill se eller ens höra talas om och Billy tvingas smyga med sitt dansande. Fadern är mycket envis och hur det hela slutar får ni själva ta reda på genom att se musikalen med egna ögon. Den innehåller allt man önskar sig i form av glädje, sorg, spänning och underbart härlig dans. Denna musikal får du helt enkelt inte missa särskilt inte om du är en dansare själv, den är för bra för det.

Posted in: Dans.
Last Modified: september 9, 2020